Bramborovo květákové pyré se žampionovou omáčkou

Na pyré

  • 5 středních brambor
  • ½ menšího květáku
  • 100ml Nurture original
  • 2 špetky soli

Na žampionovou omáčku

  • 2 cibule
  • 250g tmavých žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 200ml Nurture original
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička drceného kmínu

dle potřeby 1 lžíce mouky na zahuštění

Pyré

Očištěnou zeleninu uvařte na páře, osolilte a opepřete. Po uvaření (25 minut bylo dostatečných) zeleninu rozmixujte spolu se solí a Nurture original.

Žampionová omáčka

Na rozpáleném oleji zpěňte cibulku a k ní přidejte nakrájené žampinony na plátky. Chvíli je restujte. Chvíle … já vím 5 – 8minut, než začnou pouštět vodu. Přililte Nurture. Ovesné mléko rádo houstne, nebylo tedy potřeba zahušťovat moukou, ale může se stát, že cibule nebo žampiony pustí více vody a pak tedy zahustěte čím jste zvyklí (mouka je jistota, rozmíchat v trošce studené vody a vmíchat do omáčky), nezapomeňte pak určitě 5 minut vařit, aby mouka nebyla v jídle patrná. Na závěr okořenit, osolit a je hotovo.